Etusivu Blogi Esittely Koirat Pentuja Kasvatit Shettikset Minishettikset Tenavanurkka Muistoissa Kuvia Myydään

Esittely

Näillä sivuilla esitellään pääasiassa perheemme koiria. Olemme kuusihenkinen perhe, jossa on lisäkseni avomieheni Jussi sekä neljä lastamme; Kalle s. 2000, Henni s.2002, Ella s. 2004 ja Anniina s.2008. Asumme omakotitalossa, jota ympäröi noin 4000 neliön aidattu tontti. Koiramme elävät kanssamme niin sisällä kuin ulkonakin perhekoirina, eivätkä ole tarhakoiria. Ja mitä lasten ja koirien yhteiselo on, löydät osviittaa Tenavanurkasta. Homekoirina meillä on parsoneita Kymen home-etsintä –yrityksessämme. Muut koirat ovat harrastuskoiriamme sekä minun lenkkikavereita, ja joku näistäkin koirista kykyjensä mukaan saattaa päästä työelämään mukaan. Koirista lisää niiden omilla sivuilla.

Koiraharrastukseni alkoi varsinaisesti vuonna 1988, kun ostin siskoni Heinin kanssa pitkäkarvaisen collien. Tämä koira oli "Krisse", JK2 Vesimiehen Kukkaro, jonka kanssa kilpailtiin jäljellä ja tokossa sekä käytiin näyttelyissä.
Meillä on ollut myös kolme saksanpaimenkoiraa, jotka ovat poistuneet keskuudestamme suhteellisen vanhoina, 11 - 14 vuoden iässä. Näistä yksi koira palveli aikoinaan partiokoirana Jussin kanssa Libanonissa.

Meillä on ollut virkakoiria Jussin ohjaamana vuodesta 1999, rajakoira hovawart Hovarian Lanze, rajatarkastuskoira parsonrussellinterrieri Tallitontun Gilda, pommikoira malinois Ruutipussi D' Mari sekä rajatarkastuskoira parsonrussellinterrieri Piristeen Pakkas Ukko. 

Tällä hetkellä aikamme menee homekoirien kouluttamiseen, niiden kanssa työskentelyyn ja kasvatustyöhön.

Syksyllä 2006 laumamme kasvoi myös hevosilla. Tällä hetkellä meillä on shetlanninponi ruunat 'Jasper' ja 'Jokke' sekä minishettis ruunat 'Keksa' ja 'Chico'. Näiden kanssa treenataan valjakkoajoa ja ponit ovat myös lasten ratsuja.

Toukokuussa 2006 minulle myönnettiin kennelnimi PIRISTEEN. Nimi juontaa alkunsa niihin aikoihin kun Ella syntyi. Synnytys oli katastrofaalinen ja elämämme oli varsin sekaisin. Vanhemmat lapsemme ja koirat auttoivat meitä "pysymään arjessa kiinni" ja mieleenpainuvin piriste oli collienpentu Roosa, joka sai meidät kaikki hymyilemään jokapäiväisillä tempauksillaan ja ihanalla ulkonäöllään. Roosa synnytti lokakuussa 2007 kaltaisiaan pikku-piristeitä jotka olivat ensimmäiset kasvattimme. Roosan tytär Pilvi synnytti toisen ja viimeisen colliepentueen tähän taloon.

Jatkan edelleen kasvatusta parsonrussellinterriereillä ja coton de tuléareilla.

- Heljä -

kennelpiristeen @ gmail.com    (poista välit)

 jussi.jpg


Kymen home-etsintä
Kaakon Nettipalvelu 2008